Waterontharders

 Afbeelding invoegen 

HARD WATER

Ons drinkwater heeft een lange weg afgelegd als grond-, duin- of oppervlaktewater en neemt daarbij mineralen op. Kalk is één van deze mineralen. Bij het neerslaan van dit mineraal ontstaat er kalkaanslag.

De hoeveelheid kalk in het water wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid) en staat voor 17,8 gram per 1000 liter.

 

ZACHT WATER

U zoekt een permanente oplossing tegen kalk en kalkaanslag? Een goede keuze, want een AquaStar waterontharder biedt veel voordelen. Uw sanitair blijft glanzend schoon, want kalk hecht zicht niet langer. U vermindert het gebruik van was- en schoonmaakmiddelen, verlengt de levensduur van uw apparatuur en verlaagt de energiekosten. Daarnaast verzorgt het zachte water uw huid en haar.

Onze AquaStar waterontharders zijn voorzien van een harscilinder die kalk uit het water filtert op basis van ionenwisseling. Als de economische uitwisselingscapaciteit is bereikt, zorgt de computerbesturing automatisch voor het activeren van het perfecte spoelmoment. Ook tijdens uw vakantie, want met de ingebouwde hygiënemodule spoelt de AquaStar zijn harscilinder schoon indien er zeven dagen geen verbruik is gemeten. U regelt eenvoudig zelf de uitgaande resthardheid via het mengventiel.

Alle AquaStar waterontharders worden standaard geleverd inclusief een geïntegreerde bypass, regeneratiezouttabletten en een afvoerset.